46,5 punten voor Eeltertje-Lynn, dagkampioen CK2017!

Op zaterdag 23 september 2017 reisden paarden en hun eigenaren vanuit heel Nederland en Duitsland af naar Assen voor de Centrale Keuring. Het was een goede keuring die resulteerde in twee kersverse elitemerries, zes stermerries en vijf paarden die slaagden voor de IBOP. Met een puntentotaal van 46,5 werd Eeltertje-Lynn von ’t Twentscheveld dagkampioen CK2017! De dag startte met de keuring van de veulens, zowel merrieveulens als hengstveulens. In totaal werden er drie merrieveulens en twee hengstveulens van het type BP uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Met 46 punten werd bij de hengstveulens Hugo van ’t Spölman (v. Dagho BP32) van C. den Drijver uit Oud Ootmarsum kampioen. Het veulen ontving een prachtige cijferlijst met op zijn stap, bouw en beenwerk een 8 en voor zijn draf zelfs een 8,5. Heidi van Hoeve ’t Raamzicht (v. Eros Ster 53) van G. Weren uit Mill had een fantastische oprichting en een hele mooie halsvorm, zij werd kampioen bij de merrieveulens!

In de jeugdrubriek werd geen titel uitgereikt; er was één tweejarige merrie aanwezig, dit was de merrie Famke in eigendom van D. Reinsma uit Winsum. Famke was goed ontwikkeld, maar had een fractie meer jeugd mogen hebben. De stap en draf waren voldoende ruim met ruimte en tact. Famke (v. Haitse 425) haalde een tweede premie met 41punten.

Bij de merries van drie jaar en ouder verschenen er tien deelnemers in de baan. De zogende en niet-zogende merries werden door elkaar gekeurd, iets waar de jury doorheen gekeken heeft. Drie merries zijn ster geworden met een eerste premie, drie merries ster met een tweede premie en vier merries zijn in het stamboek opgenomen met een derde premie. “Hier zijn we heel content mee. Ook een stamboekmerrie kan heel waardevol zijn en een goede fokmerrie blijken” aldus hoofdinspecteur Stelwagen. De driejarige Eeltertje-Lynn von ’t Twenscheveld viel tijdens de keuring in Oostermeer (7 juli 2017) zeer in de smaak bij de juryleden en werd uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Zij heeft zich tijdens deze keuring perfect gepresenteerd. Bij de exterieurkeuring ontving ze eerder al een 8,5 voor de draf en achten voor bouw en beenwerk. Eeltertje-Lynn werd daarmee kampioen bij de merries en algemeen dagkampioen! De merrie is in eigendom van dhr. R. van Teijen uit Lippenhuizen.

Naast de keuringen werd ook de IBOP verreden. De merrie Melanie viel tijdens deze rubriek erg op, een hele beste merrie aldus de jury. Ze scoorde al 45 punten op de exterieur keuring en was voorlopig elite. Door de IBOP, waarbij ze 66,5 punten behaalde, is ze nu elite geworden. De vijfjarige merrie (v. Tietse 428) is in eigendom van F. Wemmenhove uit Zuidwolde. De tweede elitemerrie is Britt (v. Bontfire XX 06) van C. Vijselaar uit Hem, die precies 60 punten behaalde voor haar IBOP. Grace (v. Willem van Nassau) van U. Coester uit Bonn (Duitsland) reed een mooie proef en haalde daarmee 62,5 punten. Naast de merries waren er ook twee hengsten die de IBOP hebben verreden; de hengst Friso BP 17 van H. Grimjes uit Emden (Duitsland) nam deel aan de menIBOP en behaalde de prachtige eindscore van 53 punten, waarbij een minimaal puntenaantal van 45 vereist is. De topscore van de dag kwam op naam van Alexander BP 13. De hengst werd gereden door Isabel Vromans en scoorde maar liefst 72,5 punten (minimaal 60 vereist). De hengst is net vijf weken geleden terug gekomen uit Zweden en is in eigendom van Ronja Dallner uit Valdemarsvik (Zweden).

Jury en bestuur kijken terug op mooie dag waarbij veel nieuwe paarden zijn toegevoegd aan het stamboek!

Meer recente berichten