48 punten voor Ivanhoe van ’t Stamhuus, keuring Bakel

Na een geslaagde keuring in Kruishoutem (België) reisden juryleden G. Stelwagen en B. Buising-Damstee af naar het mooie Brabant (Bakel) voor de tweede keuring deze dag.

Op het mooie terrein van Joey Arts, eveneens thuisbasis van de hengt Bono Ster 38, werden de juryleden hartelijk ontvangen. De keuring van het Barock Pinto paarden in het zuiden van Nederland; acht veulens en vijf merries waren aangemeld.

De kwaliteit van de veulens was zeer goed, zes van de acht veulens keerden huiswaarts met een eerste premie. Bij de merrieveulens was de zwarte Iefke Uut de Noot (v. Bono Ster 38) de hoogst geplaatste, eigenaar: S. van Lieshout uit Mill. Dit veulen haalde een mega score van 48,5 punt!

Bij de hengstveulens zegevierde als beste de bonte Ivanhoe van ’t Stamhuus (v. De Luuk Ster 43) van de heer Hendriks uit Sint Atnhonis. Ook dit veulen haalde een super score van 48 punten. Ivanhoe van ’t Stamhuus heeft de bonte merrie Eleganse van it Stamhuus (v. Harry Ster 12) als moeder. Zij was de beste van de merries, met een Stamboek Ster en voorlopig Elite predicaat.

De overige merries kregen allen een 2e premie.

Voor de beste uit iedere rubriek was een deken beschikbaar gesteld door Wijmen Agro BV. Zo ging de heer Hendriks met 2 dekens huiswaarts als gelukkige Barock Pinto eigenaar op deze zeer geslaagde keuring!

Meer recente berichten