AES schetsen

“De registraties zijn in volle gang en we zijn trots op het grote aantal nieuwe veulens. Een onderdeel van de registratie is het aanvragen van het paspoort, het Barock Pinto Studbook doet dit via het AES. We moeten helaas constateren dat er regelmatig een onjuist of incompleet schetsformulier wordt aangeleverd. Wij werken alleen met het AES schetsformulier, formulieren van andere oorsprong kunnen niet worden verwerkt.

Een incomplete of onjuiste schets kan niet in behandeling worden genomen en mag niet door ons worden aangevuld. Het formulier moet volledig (tekening, algemene informatie EN beschrijving van de tekening per lichaamsdeel) worden ingevuld door een dierenarts of chipper. Vergeet hierbij niet de handtekening/stempel!

Een volgende aandachtspunt is de naam van het veulen. Let goed op de beginletter van het jaar (2018 werkt met de letter I (i) en zorg dat de naam op het AES schetsformulier gelijk is aan de naam op het registratieformulier/dekbewijs. Wettelijk moeten veulens in Europa vanaf 6 maanden in het bezit zijn van een paspoort. Een veulen mag vanaf de leeftijd van enkele weken al worden gechipt waarna de papieren direct kunnen worden aangevraagd. Omdat wij gebruik maken van DNA verificatie hebben wij een aantal weken verwerkingstijd voor iedere registratie. Wij zien de papier dan ook graag binnen 4 maanden na de geboorte op ons kantoor.

Helaas ontvangen we regelmatig aanvragen van veulens die na deze leeftijd worden gechipt en ingestuurd. Hierdoor komt de wettelijke paspoortplicht en daarna vaak een eventuele verkoop, of verplaatsing naar opfok in het gedrang. Houd rekening met het moment van chippen, zodat we samen kunnen zorgen voor een vlotte en soepele verwerking.”

[av_button label=’AES formulier’ link=’manually,https://barockpintostudbook.com/files/2017/06/Aes-sketch-form-BPS.pdf’ link_target=’_blank’ size=’small’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-2y0tdh’]

Meer recente berichten