Barock Pinto keuring USA

Afgelopen weekend vond in de buurt van Clemson, South Carolina, de eerste keuring plaats in dit gedeelte van Amerika. Inspecteurs Gerrit Stelwagen en Geertje van de Veen hadden de eer naar deze mooie locatie af te reizen. Achttien paarden waren aangemeld waarvan drie veulens. Deze veulens waren allen nazaten van de hengst Cornelis BP 24 die de dag hiervoor zijn IBOP proef met positief resultaat behaald had. Grote uitschieter en later ook dagkampioen was het spectaculair dravende merrie veulen Joelle SBF van Claudia Novick. Dit zwartbonte veulen uit een Tietse 428 moeder kreeg maar liefst 48 punten met een 9,5 voor de technisch uitmuntende draf met heel veel zelfhouding en een 9 op rastype!

Na de veulens was er een twenter. Deze ruin, Hyperdrive van C. Wertz, behaalde een nette score van 43 punten. Voor opname werden er acht merrie’s voorgesteld. De Peter BP 04 dochter uit een onbekende merrie behaalde hierbij de hoogste score. Deze degelijke zwart bonte merrie, Friesdale Farms Taboo van T. Hannah kreeg met onder andere twee achten een mooie eerste premie met 43,5 punt. Verder werden in deze rubriek nog drie eerste premies uitgedeeld, twee tweede premies en drie derde premies.

Hierna waren de hengsten aan de beurt. Vijf aanmeldingen waarvan er uiteindelijk twee het oranje-rood-witte-blauwe lint kregen aangehangen. Als eerste werd goedgekeurd de hengst Florijn van Valour Farm, Boudewijn BP 26 x Ljibbe en in eigendom van P. Franken en C. Franse. Deze prachtig rassige hengst met drie goede basisgangen behaalde 44,5 punt met onder andere een 8 op zijn sterke en actieve draf en een 8,5 voor rastype. Hij zal onder de naam Florijn worden ingezet voor de fokkerij en werd uiteindelijk reserve dagkampioen.

Ed King, King XX x Erik 351 van C. Gregory gaat verder onder de naam Erik. Deze grote jeugdige hengst behaalde 44 punten met een 8 voor de stap en kreeg niet lager dan een 7 op zijn score lijst.

Deze keuring werd voor het eerst georganiseerd door Claudia Novick en zij wil voor Amerika de dochter vereniging opzetten. Al met al was het een mooie dag waarbij veel vraag en wederhoor was en er veel tijd werd genomen om een en ander toe te lichten. Veel enthousiaste nieuwe Barock Pinto liefhebbers waren aanwezig en hierbij wordt de goede organisatie hartelijk bedankt!

[av_gallery ids=’10053,10061,10059,10057,10055′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-o2xhpg’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Meer recente berichten