Barock Pinto Oostenrijk aanwezig bij de “European Championship for Pinto horses”

Oostenrijk is een multicultureel land voor paardenrassen. Naast de typische nationale rassen is er ook een kleurrijke vertoning van Pintos.

Vooral voor deze vertoningen vindt een jaarlijks toernooi, genaamd het “Europees Kampioenschap van Pinto-paarden” plaats in het paardcompetentiecentrum Stadl-Paura. Dit evenement omvat verschillende wedstrijden voor dressuur, springen en als hoofdrol ras. In dit jaar was ook voor het eerst de Oostenrijkse Barock Pinto aanwezig in dressuur en fokken.

Bij de fokkerij introduceerde de voorzitter van BPS Oostenrijk Siegrid Seebacher, Johannes BP09 (Isam BP01 x Oepke 266) bij de hengstshow en werd de “Europese Kampioen van de Senior Hengsten”. Hannes Ofner introduceerde de twee merries Boukje van Emden (Bonte Bart II x Nammen 308) en de definitieve Elite Artistic Touch (Willem van Nassau Sportpreventie x Ulke 338 Sport). Tanja Wallner was aanwezig met Sola en de Hengst Esprith (V.I.P x Samenco IB). Artistic Touch behaalde de derde plaats als “European Senior Mare” en Bouke van Emden en Sola (op punten) behaalde de vierde plaats in de “European Junior Mares”. Elite Artistic Touch heeft ook succesvol deelgenomen aan twee dressuur competities (klas A – oefening A2) en werd als derde geplaatst op de European Dressage Competition.

Al met al was dit weekend een groot succes voor de Oostenrijkse Barock Pinto gemeenschap. Dit ras is op dit moment zeer zeldzaam gezien op dressuur- en fokgebeurtenissen. “De positieve feedback die we ontvingen van de jury en het publiek, motiveren om verder te gaan en nog meer aanwezig te zijn op dergelijke evenementen om onze geliefde Barock Pintos bekend te maken in elke hoek van Oostenrijk.”

Geschreven door Manuel Krammer (Barockpinto Gestüt Tainacherfeld), foto: Michael Graf.
Meer recente berichten