Bob BP25 dagkampioen HK2017!

Afgelopen zaterdag vond de hengstenkeuring van 2017 plaats bij Sunrise Stables in Assen. Acht hengsten hebben zich gepresenteerd voor de jury onder veel belangstelling van het aanwezige publiek zowel uit binnen- en buitenland,tevens was dit te volgen via een livestream op de facebookpagina van het Barock Pinto Studbook!

De gepresenteerde jonge hengsten hadden veel kwaliteit aldus hoofdinspecteur Stelwagen. Erg opvallend dit jaar was dat er veel jonge hengsten waren die afstammen van eerder goedgekeurde Barock Pinto hengsten, dit belooft veel goeds voor de toekomst van het stamboek.

Van de 8 jonge hengsten die zich gepresenteerd hebben zijn 4
hengsten goedgekeurd, één hengst is goedgekeurd in de categorie FB, twee hengsten hebben een sterverklaring gekregen met een dekvergunning en één hengst heeft een sterverklaring gekregen zonder dekvergunning. De vaderlijke uitstraling van de goedgekeurde hengsten was groot, een dit is erg positief voor de toekomstige fokkerij! Alle hengsten zullen binnenkort toegevoegd worden op de website.

De eerder goedgekeurde hengsten Bart BP07, Ricardo BP16 en Bob BP25 hebben zich laten zien tijdens de verplichte presentatie.

Ricardo BP16, Bob BP25 en de jonge hengsten Bouke en Bond hebben het tegen elkaar opgenomen tijdens het dagkampioenschap. Daarbij is Bob BP25, gefokt en in eigendom van Rinze van Teijen, dagkampioen geworden! Bond, gefokt en in eigendom van D.S. Vrieswijk, is verkozen tot reservekampioen.

Tijdens de keuring waren fotografen Annie Damhof en Ralf Pospischil aanwezig die zeer mooie foto’s van alle paarden hebben gemaakt. Deze foto’s zijn te bestellen bij Annie Damhof en te bekijken, klik hier voor foto’s, of via de Facebookpagina van Ralf!

Meer recente berichten