Bono Ster 38

Op de hengstenkeuring van 2015 werd, de toen 3 jarige hengst Bono, ster met een dekvergunning. Zoon van de naar China geëxporteerde hengst Harry ster BP12. Vinte Vidhi (vader Gran Corrado) tekent voor het moederschap. De hengst heeft nog 25% Fries bloed in zich en dat houdt in dat hij gekeurd is in het type xx. De hengst, metende 1.72, deed nog slungelig aan als drie jarige en mocht dus nog aan kracht winnen in de beweging. Hij valt erg op door zijn sterke bouw, maat en beste beenwerk waar hij als drie jarige een 8 op kreeg. In 2017 slaagde Bono ster 38 voor zijn rij IBOP met een totaal score van 62 punten wat goed te noemen is.

Bono ster 38 is de eerste ster hengst die goed gekeurd wordt op afstammelingen. Dit is een zeer goede prestatie. Van Bono ster 38 zijn 20 nakomelingen gekeurd en met een gemiddelde van 42 punten is zijn fokwaarde goed te noemen. Wat op valt dat ook zijn nakomelingen het hoogste scoren op kwaliteit beenwerk met een gemiddelde van een 7,4.

De inspectie/jury heeft ook altijd in Bono ster 38 geloofd en dat heeft hij ook waar gemaakt. Ook de enorme inzet van de eigenaar heeft er toe gedaan dat Bono ster 38 nu is goed gekeurd voor het leven.
Onze felicitaties vanuit het Barock Pinto Studbook gaan dan ook uit naar de familie J. Arts.

Gerrit Stelwagen
Voorzitter van de foktechnische commisie

Meer recente berichten