Een toekomstig “toppaard” liet zich zien!

Wegens de rondwarende virussen voor mens (corona) en dier (rhino) was er slechts beperkte deelname deze dag. Gelukkig kon het wel doorgaan met inachtneming van alle maatregelen. Voor de opname in het BP stamboek zijn 2 merries beoordeeld met een 1e premie en daarmee ster verklaard. Het betreft Indira van de Twingel (v: Bonfire XX06) van L.Koopmans en Indra D’Eichem (v: Ceasar Ter Linden XX05) van E.van der Heide.

De IBOP proef is door 4 paarden met goed gevog afgelegd. De merrie Annabel van M.Gielen kwam hiervoor overvaren vanaf Ameland. Deze 10 jarige merrie (v: Colorance BP03) heeft reeds ervaring in de dressuur maar springt ook graag volgens de amazone. De 6 jaar oude hengst Floria BP59 van een Italiaanse eigenaar was enige tijd in ons land voor de goedkeuring als dekhengst en deze IBOP proef. Nu is hij weer terug naar huis om voor nakomelingen in eigen land te zorgen. De 4 jarige Heino BP63 van M.Vanderlocht maakte deze dag de reis vanuit Belgie. De spanning was enigszins te zien bij de hengst, niet verwonderlijk omdat reizen slechts beperkt mogelijk is en ervaring dus nog ontbreekt. Net als zijn vader Ceasar Ter Linden is ook bij deze zoon de galop de sterkste gang.

Als laatste werd de bijna 4 jarige hengst Haike BP54 onder het zadel gereden. Men zegt wel eens: “je moet het lekkerste tot het laatst bewaren”. Kennelijk was dat hier gebeurd. Deze Barock Pinto hengst (v: Diamond) is destijds als veulen door Sem Hofste uit Ermelo gekocht. Wat de hengst onder Wilma Wernsen liet zien is heel bijzonder! Met zoveel schwung gereden en een excellente draf resulteerde dit in 72,5 punten. Een “toppaard” waardering die in het verleden slechts door 2 andere hengsten werd behaald. Dit kan alleen op deze nog jonge leeftijd, wanneer een paard werklust en een goed karakter heeft. Helaas heeft alleen onze fotograaf dit nu gezien maar hopelijk kunnen velen Haike in de nabije toekomst op concours onder het zadel en/of aangespannen bewonderen.

Meer recente berichten