Even voorstellen, Ludovica

Mijn naam is Ludovica Haven en ik ben 39 jaar oud. Samen met mijn vriend heb ik 4 zoons (17,10,8 en 6 jaar oud). We wonen op een boerderij in Vegelinsoord, waar we hobby schapen hebben en een paar paarden. Verder ben ik in het dagelijkse leven werkzaam als zwemonderwijzer.

Hoe ben ik in aanraking gekomen met het barock pinto studbook

Ik heb mijn merrie Ethna gekocht van vrienden. Ze was toen 7 maanden oud. Ethna is een veulen van Bontfire en daardoor geregistreerd bij het BPS. Natuurlijk werden wij nieuwsgierig en gingen een keer in Assen kijken bij de hengstenkeuring. Wat ons meteen opviel was de gemoedelijke sfeer. Iedereen was blij voor elkaar en hielp elkaar. We hebben onze merrie daardoor ingeschreven voor de Centrale Keuring. Arnold en Lianne Wemmenhoven hebben haar klaar gemaakt voor die keuring en Lianne heeft de IBOP met haar gereden. Dit alles werd beloond en daarna kreeg ik een mooie elite merrie mee naar huis!

Afgelopen jaar is Ethna bevallen van een mooi zwart bonte merrie veulen Lobke. Vader is Emiel BP57. Lobke staat nu in de opfok en mag daarna bij ons blijven.

Mijn doel met de paarden

Ik heb mijn paarden puur voor de hobby. Lekker ontspannen eropuit kunnen en genieten! Zodra Lobke zover is om beleerd te worden is het doel dat ik dan wat meer met de fokkerij bezig ga. Het ene jaar de ene en het andere jaar de ander zodat ik zelf nog lekker door kan gaan rijden.

Mijn ervaring

Toen ik Ethna kocht kwam ik als groentje de paardenwereld binnen. Wedstrijden heb ik nog nooit gereden. Ik krijg nu les van Claudia Vega en wij hebben als doel gesteld om volgend jaar ergens een wedstrijddebuut te gaan maken!

Om iedereen een kans te geven zich te kunnen voorstellen geef ik de beurt nu door aan Tea de Haan.

Meer recente berichten