Geef de pen door: Anouschka Mus

Hallo Barock Pinto fans.

Mijn is Anouschka Mus en heb de pen doorgekregen van Matty. Wij, Jeroen en onze beestenboel, wonen in Putten op de Veluwe. Sinds mijn 3e jaar ben ik besmet geraakt met het paarden virus. Nu, 50 jaar later zit het virus nog steeds in mijn bloed.

Ik was 3 jaar toen ik met een Shetlandpony thuiskwam, of mijn ouders daar blij mee waren… Nou, dat is een heel ander verhaal. Sinds dat moment waren Tilly (Shetlander) en ik onafscheidelijk. Met 6 jaar mocht ik pas naar de manege om lessen te volgen, en wat was ik blij zeg!

In de jaren die volgden heb ik verzorgpony’s gehad en gereden. Jarenlang was ik te vinden op manege Spaarnwoude, hier ben ik in aanraking gekomen met de mensport. Mijn eerste lessen waren van de toen zeer bekende 4-span rijder Ton Mohemius.

Na mijn verhuizing naar de Veluwe ben ik in contact gekomen met de westernsport waar ik nu nog steeds een zwak voor heb. Daar is de liefde voor de bonte paarden ontstaan. Jarenlang heb ik mijn eigen westernstal gehad en heb ik internationale wedstrijden gereden. Mijn hoogtepunt was een zeer mooie 7e plek van de 58 op de Europese kampioenschappen, met mijn mooie zwart-bonte ruin Beauty’s Sunny Boy. Helaas ben ik in verband met een scheiding alles kwijtgeraakt. Ik ben toen in de tuigpaarden- en Hackneysport terecht gekomen wat ik met veel plezier heb gedaan.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn hart sloeg op hol als ik een bont paard zag. Dat was toch wel wat ik echt wou. Dus ik ben op ontdekkingstocht gegaan naar wat ik wou.  Natuurlijk ben ik bij verschillende Paints wezen kijken, maar manlief kwam steeds met friezen aanzetten. Nou het compromis was snel gemaakt, op zoek naar een bonte fries.

Daar kwam Martos (Marten van Driene) voorbij. Het was liefde op het eerste gezicht en de koop was snel gesloten, en op 2e kerstdag stond daar ineens een mooie jaarling hengst op stal. Maar ja….en nu?? Toen Sem Hofsté gebeld want die zat in de Barockies. Ik ken Sem al van jonge leeftijd. Hij heeft mij wegwijs gemaakt in de wereld van dit mooie ras.

Inmiddels zijn wij nog twee Barock Pinto’s rijker uit eigen fok: een merrie van 5 jaar,  Marten van Driene x onze Arabo Fries en een 1,5 jarige hengst uit onze Arabo Fries x Homozygoot Tiësto. In april verwachten wij een veulen van de Friese hengst Alwin.

Mijn wens is om een 4-span Barock Pinto paarden te hebben. Op het moment ben ik veel onder het zadel aan het rijden. Zeker zullen wij natuurlijk ook doorgaan met het fokken van Barock Pinto en Arabo Friezen. Beiden rassen zullen te zien zijn op de keuringen van het Barock Pinto studbook. Wij zijn zo warm ontvangen bij dit stamboek dat wij onze energie graag in dit prachtige ras willen stoppen.

Doordat ik veel te danken heb aan Sem Hofsté, wil ik graag mijn pen doorgeven aan hem. Hij kan zeker veel vertellen van wat hij allemaal al heeft meegemaakt en geleerd.

Groetjes Anouschka Mus

 

 

 

 

 

 

 

Meer recente berichten