Geef de pen door

Het is alweer lang geleden dat de rubriek ‘geef de pen door’ begon. Helaas kwam er weinig vervolg maar… Dat is nu verleden tijd! Op de algemene ledenvergadering is het ‘geef de pen door’ vuur weer aangewakkert en onderstaande dame, Matty Postma, bijt het spits af. Dank voor je inzending en op naar vele mooie verhalen!

 

“Hallo allemaal!

Mijn naam is Matty Postma, ik ben 26 jaar jong en woon samen met mijn vriend Toni in het kleine dorpje Húns, Friesland. Op de ledenvergadering werd mij gevraagd of ik de pen over wil nemen om mijn ervaring te delen als “nieuw” lid van het Barock pinto Studbook. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen, dus ja, zeker wou ik dat wel!

Vorig jaar ben ik lid geworden van het Barock pinto studbook, maar pas sinds dit jaar zijn we echt actief aanwezig met onze paarden. Van jongs af aan was ik al gek van paarden. En nu, nu heb ik mijn droom mogen verwezenlijken. Toen ik als puber begon met de opleiding paardenhouderij niveau 4 werd ons gevraagd een collage te maken met onze dromen en doelen voor de toekomst. Op deze collage staat heel duidelijk beschreven dat ik “later als ik groot ben” mijn eigen dekhengst zou willen fokken. 4 jaar geleden heb ik uit mijn eerste eigen Friese merrie, Wiske fan Laaksum, (v. Hinne 427) onze “Teun fan Wiske MP” (v. Daimond) gefokt. Mijn aller eerste eigen veulen! Natuurlijk had onze Teun teveel emotionele waarde en besloten we hem te houden en mochten we hem zien opgroeien…

6 maart 2023 was het dan zover. Mijn toekomstplan, mijn droom werd werkelijkheid. In Assen met onze Teun naar de hengstenkeuring van het Barock pinto. Op van de zenuwen, want doet ie het of doet ie het niet… Gelukkig zag de jury ook wat wij in hem zien. En eind van de dag mochten we Teun omdopen naar Jorryt BP85. Een van de mooiste dagen van mijn leven.

Dit is natuurlijk een succes verhaal, maar ook moet ik zeggen dat wij ons vanaf dag 1 erg thuis voelen bij het Barock pinto Studbook. Veel gezellige maar ook nuchtere mensen, met een frisse kijk op de toekomst. En daar houden wij als Friezen wel van.

Afgelopen zomer hadden we Norris MP onze eerste nakomeling van Jorryt BP85 uit een Friese merrie van Meinte 490 mee naar de veulenkeuring, en met een nette 3e premie mochten we weer naar huis. En volgend jaar verwachten wij weer 2 veulens van onze Jorryt. En natuurlijk gaan we knallen, 24 februari met Jorryt zelf op de hengstenkeuring dus we zien jullie zeker weer terug!

Ik geef de pen graag door aan Anouschka Mus, want ik heb gehoord dat ook zij iets moois heeft te vertellen over dit prachtige ras.”

 

Meer recente berichten