Harvey dagkampioen eerste keuringsdag in Tsjechië

Zaterdag 7 oktober 2017 reisden juryleden Gerrit Stelwagen en Geertje van de Veen af naar het mooie Tsjechië om daar op twee locaties paarden te keuren. Met 21 paarden en ruim voldoende resultaten was de eerste dag in Nové Zàmky een succes! Dagkampioen, met een puntentotaal van 44,5 werd het hengstveulen Harvey van Silesia!

De keuringsdag startte met een menIBOP van de hengst Ramzes van Silesia (Beart 411 x Wobke 403), de combinatie haalde een mooie eindscore van 49,5 punt en slaagde daarmee voor zijn IBOP. Na de IBOP stond de keuring van de veulens op het programma, zowel merrieveulens als hengstveulens. In totaal werden 5 veulens gepresenteerd aan de jury. Het hengstveulen Harvey van Silvesia (Ceasar ter Linden x Tietse 428) maakte grote indruk op de jury. Harvey is een zeer royaal ontwikkeld bont veulen met fiere houding en drie correcte basisgangen aldus Stelwagen en Van de Veen. Het hengstveulen kreeg een eerste premie met 44,5 punten en werd daarmee uiteindelijk dagkampioen!

Bij de jeugd viel de al enorm ontwikkelde anderhalf jarige Gwendolyn van Branau op. De bonte merrie is een jonge Ceasar ter Linden uit een Pier 443 moeder. De merrie behaalde een welverdiende eerste premie met 42,5 punt. Voor de opname van de oudere merries, drie jaar en ouder, stonden 9 paarden op papier. 4 merries ontvingen een derde premie, 3 merries een tweede premie en 2 merries werden ster met een eerste premie. De grote Emikó Christine van Pawlovitz (Ceasar ter Linden x Beart 411) van Kristýna Vrzalová behaalde 42,5 punten. De prachtig ruim gelijnde merrie viel op door haar luxe uitstraling met ruim voldoende gangen. Met haar krachtige draf, veel statuur en super conditie behaalde de stoere 14-jarige merrie Jannie M. (Adel 357 x Brandus 345) 43,5 punten. Zij werd daarmee kampioen bij de merries van drie jaar en ouder.

Yfke fan’e Sän (Beart 411 x Anton 343) werd gepresenteerd voor een graadverhoging en behaalde een eerste premie met 43 punten. De rastypische merrie haalde op haar exterieurkeuring een 8 op haar draf.

Als laatste stond de keuring van twee hengsten op het programma. De hengst Ramzes van Silesia, die in de ochtend een mooie menIBOP presenteerde en deze haalde, kreeg 44 punten en werd daarmee een goedgekeurde dekhengst met dekvergunning! Ramzes is een jeugdige hengst met een mooi silhouet, veel uitstraling en drie goede basisgangen aldus Stelwagen en Van de Veen. Sterhengst werd Deros Verona (Lupo x onbekend). Deze grote hengst (type XX) behaalde 42 punten.

Al met al een zeer geslaagde eerste keuringsdag in Tsjechië, op naar dag 2!

Meer recente berichten