Helena vom Tainacherfeld dagkampioen keuring Oostenrijk!

Op zaterdag 18 augustus stond de keuring in Oostenrijk op het programma. Een dag met veel aangemelde paarden, zelfs uit Italië. Naast de keuring werden er IBOP-proeven afgelegd en vulde het programma zich met diverse shows.

Juryleden Marjolein Betten – de Jong en Geertje van de Veen reisden vrijdag 17 augustus af naar het prachtige “Krumpendorf am Wörthersee” voor de Barock Pinto Keuring Oostenrijk.

De keuringsdag stond gepland op zaterdag 18 augustus waarbij de ochtend startte met 5 paarden die zich aangemeld hadden voor een IBOP-proef onder het zadel. De paarden werden keurig voorgesteld, maar een echte uitschieter was er niet. Wel werd de merrie ‘Athena vom Seebach’ (Willem van Nassau x Jelle 368 van Sigrid Seebach), met een voldoende IBOP, elite verklaard!

Na de IBOP rubriek was het de beurt aan de veulens. De jury kreeg 2 hengstveulens en 3 merrieveulens voorgesteld. Merrieveulen Ilona vom Moosreithgut (Johannes BP09 x Jelke 382 van Maria Mühlthaler) viel hierbij het meeste op. Dit best ontwikkelde veulen had een ruime tactmatige stap en draafde met veel zelfhouding en balans. Het merrieveulen kreeg 43 punten en een eerste premie. Een eerste premie, met 43 punten, was er voor ‘Helena vom Teinacherfeld’ (Johannes BP09 x Bonte Bart II van Hannes Ofner). Deze zeer fraaie enter was al heel sierlijk gebouwd. Met name in de draf overtuigde zij en sleepte aan het einde van de dag het dagkampioenschap binnen!

De rubriek hengsten was zeer goed vertegenwoordigd! De hengst ‘Pruulke’ (Sjerp 466 x Teeuwis 389 van Marketa Jackova) stak hier letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit. Met zijn 1.67m was deze zeer rastypische en royale hengst de beste van zijn groep en werd goedgekeurd met 44,5 punt. De hengst ‘First Pathos Hitter I Junior’ (The Major Hitter x Wikke 404 van Pietro Fernando Venturino) kwam niet voor niets uit Italië en kreeg een dekvergunning. Net zoals de Italiaanse hengst ‘Florian’ (Cesar Ter Linden XX05 x Nanning 374 van Paola Pedrazzini). Florian is een grootramige hengst met een enorme voorhand en veel ras uitstraling en een zeer sterke bovenlijn.

Al met al een prachtige dag die goed georganiseerd was, heel graag tot volgend jaar!

[av_button label=’resultaten Oostenrijk 2018′ link=’manually,https://barockpintostudbook.com/files/2018/08/Ergebnis-Liste-ZS-2018-BPS.pdf’ link_target=’ _blank’ size=’small’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-38htud’]

Meer recente berichten