Iberica van de Warande, dagkampioen België

Twee keuringen op één dag voor juryleden G. Stelwagen en B. Buising-Damstee, met een start in België!

Al drie jaar komen de juryleden van het Barock Pinto Studbook bij stal Darley Angel voor de keuring in België. Er wordt groot uitgepakt in België, als toeschouwer dan ook een waar spektakel met in de ochtend de keuring van de paarden en in de middag een gevarieerd showprogramma. Het publiek geniet van de paarden onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor de keuring kwamen 9 veulens, 6 enters, 4 twenters en 3 merries. Verder werden de 2-jarige hengsten Gigolo en Gitano Darley Angel (beiden als vader Ceasar ter Linden XX 05) getoond. Zij zullen volgend jaar naar de hengstenkeuring in Assen komen.

Het beste merrieveulen was Iberica van de Warande (v. Ceasar ter Linden XX 05) van Daniel Saey. Dit veulen viel op door haar rastype en bouw, ze kreeg een 8,5 op de draf en een 8 op rastype, bouw en beenwerk. Iberica kreeg een 1e premie met 46 punten en werd later op de dag algemeen dagkampioen! Gelijkwaardig was het beste hengstveulen Inferno (v. Ewout BP 31, eigenaar: K. Coudeville) die eveneens een super beweging toonde. Iferno kreeg een 1e premie met 46 punten, waaronder een 8,5 op de draf en een 8 op het beenwerk.

Bij de enters gingen twee 1e premies naar Hyacind van ’t Zandeken (eigenaar: M. Abeele) en Rayna van ’t Lohof. Beiden hebben als vader Ceasar ter Linden XX 05. De beide paarden werden optimaal getoiletteerd gepresenteerd.

Bij de twenters waren er drie goede paarden die een 1e premie kregen. In de categorie merries zijn de paarden als volgt beoordeeld: een Stamboek 3e premie ging naar First Lady Darley Angel (eigenaar: A. de Wulf). Een Ster 2e premie ging naar Pearl fân Stal Bellefleur (Eigenaar: A. de Wulf), die daarnaast een positieve IBOP aflegde. Fee van Mieke Dee van Mario Noels behaalde een Ster 1e premie.

Alle deelnemende veulens en paarden ontvingen van Stal Darley Angel een prachtig rozet als aandenken aan een geslaagde keuringsdag.
België heel hartelijk dank voor een super gastvrijheid en graag tot volgend jaar!

Meer recente berichten