Jeugd heeft de toekomst in Tsjechië!

Zondag 8 oktober 2017; dag twee voor juryleden Gerrit Stelwagen en Geertje van de Veen in  Tsjechië.
Op de prachtige locatie in Střezov werd merrieveulen Hannan Juude dagkampioen met maar liefst 47 punten. Net zoals gister heeft de jeugd de toekomst in Tsjechië!
Op dag twee van de keuring in Tsjechië was de jury te gast op het terrein van Gabriela Jašurkova Mikutová in Střezov. De keuringsdag is begonnen met de keuring van de veulens. Met een prachtig puntentotaal van 46,5 stond hengstveulen Hadrian Goodshapes van Manželé Jašurkovi net achter Hannan van Juude met 47 punten. Hannan van Juude behaalde op de exterieurkeuring maar liefst twee negens zowel op rastype als beenwerk en werd daarmee dagkampioen!

Na de veulens was het de beurt aan de jeugd. In totaal werden er drie paarden gepresenteerd, dit resulteerde in 1 merrie met een derde premie en 2 met een tweede premie. De merrie Wiki lag in deze categorie op kop met 41,5 punt. De merrie is in eigendom van Magdaléna Cervenková.

In de categorie merries van drie jaar en ouder werden 4 paarden gepresenteerd. De mooie sterke merrie Eclipse Goodshapes van Manželé Jašurkovi behaalde met 44,5 punt een eerste premie. Eclipse scoorde zelfs een 8,5 op haar draf; ze draaft met zeer veel balans en tact aldus Stelwagen en Van de Veen. De merrie is hiermee voorlopig Elite! Ook de merrie Butterfly werd een oranje lint omgehangen. Deze stoere, doch ietwat kleine merrie, van Petr Barchánek had een mooie bouw en behaalde daarmee 43 punten. De overige twee merries werd het rode lint aangehangen.

Voor de opname van de hengsten stonden twee paarden op papier. Een nog jeugdige hengst met sterke bloedlijn; Edoras Goodshapes werd sterhengst verklaard met dekvergunning.
Emblem Goodshapes, de 1.70 m. metende hengst, behaalde 46 punten en werd daarmee goedgekeurd dekhengst! De hengst is prachtig gemodelleerd met veel uitstraling, goede basisgangen en veel hardheid in het beenwerk aldus de jury. Beide hengsten zijn in eigendom van Manželé Jašurkovi.

De dag werd afgesloten met een menIBOP van de hengst Allard. De hengst deed nog iets gespannen aan, maar had een fantastisch snel achterbeen en zeer veel aanleg in het schakelwerk. Zijn mooie zelfhouding, in combinatie met zijn sterke manier van lopen resulteerde in een prachtig eindresultaat van 49,5 punt, de hengst slaagde daarmee voor zijn IBOP!

De jury heeft ook vandaag weer genoten van een prachtige dag die door de enorme inzet van o.a. Gabriela Jašurkova Mikutová, voor de dochtervereniging van Barock Pinto in Tsjechië, zeer goed verliep!

Tsjechië, deelnemers en organisatie bedankt en heel graag tot volgend jaar!

 

Meer recente berichten