Keuringen 2020

Zoals iedereen weet is het, in verband met het coronavirus, verboden evenementen te organiseren. Zo was onze hengstenkeuring al aangepast en gaat dat ook gebeuren met onze Centrale Keuring in augustus. Op 4 juli zou er een keuring georganiseerd worden in Noord-Holland, maar de gemeente aldaar heeft de vergunning ingetrokken. Enkele paarden waren al in training en de veulens van Stal van ’t Vijzeltje waren al van begin februari dus dat zou wel erg laat worden om die pas in augustus te laten keuren. Gevraagd werd of het mogelijk was om 2 veulens, 1 enter en 3 paarden voor opname op de locatie te laten keuren. Voor ons was de vraag duidelijk en zijn akkoord gegaan.

Twee veulens van de hengst Franke BP42 werden gekeurd en kregen beide een eerste premie. Zeer goed ontwikkelde veulens met ras, veel kwaliteit in het beenwerk maar die in beweging nog wel iets meer souplesse, kracht en ruimte mochten laten zien. Van de hengst Bonfire XX06 werd een enter gekeurd die ruim voldoende in het type stond, goed beenwerk en voldoende ras heeft. In beweging viel de correcte stap met takt op. Deze enter kreeg een eerste premie. Een 4 jarige zwarte dochter van Allard BP21 werd ster met een tweede premie. Een merrie die voldoende in het type stond met voldoende ras en enorm ontwikkeld was. In de beweging was de merrie taktmatig, maar zagen we liever nog dat de bewegingen krachtiger waren met meer souplesse.

Tevens werd er een 3-jarige zwarte merrie gekeurd van de zwarte warmbloed hengst Roman Life Style uit een Friese moeder met als de vader Nanno 372. Een zeer geslaagde kruising die een zeer imponerende spectaculaire draf liet zien met veel houding, goede stap met takt en voldoende berg op waards galopeerde. De merrie had veel lengte in het beenwerk doch iets voos. Deze merrie werd bekroond met 44.5 punten en werd voorlopig elite verklaard. En dan werd er nog een 17 jarige zwart bonte merrie gekeurd. De leeftijd was niet aan haar te zien en beschikte nog over hard beenwerk en een sterk bespierde bovenlijn. Deze merrie met onbekende afstamming werd ster met een tweede premie.

> Punten van de keuring Stal ’t Vijzeltje 2020

Meer recente berichten