Nakeuring HK2017 in Assen

Op 10 april vond ’s avonds de herkeuring plaats, in de Sunrise Stables in Assen. Dit moment was voor de hengsten die door onvoorziene omstandigheden de hengstenkeuring van 1 april hebben moeten missen. In dit geval hebben catalogusnummer 5 (Ewout) en 7 (Dagho Ster 45) zich mogen melden. De procedure is verder gelijk aan de reguliere hengstenkeuring. De hengsten moeten zich tonen op het harde, de straat, in vrije beweging en aan de hand. Juryleden waren G. Stelwagen en G. van de Veen.

Ewout (Marko BP05 X Adel 357), van K. Coudeville uit Brugge, toonde zich jeugdig en verrassend. Hij behaalde een 8 op het rastype, voor een totaal van 44 punten en dus een goedkeuring. Hij zal verder Ewout BP31 genoemd worden.

Dagho Ster 45 (Castor Ster 01 X Jasper 366) had zich in 2016 al op de hengstenkeuring getoond, waar hij een sterbenoeing met dekvergunning behaalde. Hij heeft zich in het tussenliggende jaar zeer goed ontwikkeld en toonde zeer goede bespiering en op en top beenwerk. Met een 9 op het beenwerk en 46 punten in totaal werd ook deze hengst goed gekeurd en mag hij zich voortaan Dagho BP 32 noemen.

Het missen van de keuring heeft deze heren in kwaliteit niet benadeeld en iedereen kon terugkijken op een prima avond.

Meer recente berichten