Paola Pedrazzini kwam terug naar haar paarden

Geschreven door Barock Pinto Italië.

De beroemde Milanese fokker en amazone hielden ons in spanning na haar ongeval afgelopen mei: maar nu is ze terug bij haar geliefde paarden en vertelt ze over de nieuwste successen behaald door de Italiaanse Barock Pinto.

Biella, 15 augustus 2019 – Paola Pedrazzini is terug, ja: na het ernstige ongeval dat ze het slachtoffer was van afgelopen mei tijdens het trainen van een van haar paarden met de koets, is ze nu uit het ziekenhuis ontslagen en kan ze zich bij haar familie voegen bij Cascina Casone di Cavaglià.

Een familie bestaande uit een man, veel honden en veel paarden: onder hen ook de Barock Pinto, fascinerend met hun gevlekte vacht, geselecteerd in Nederland sinds de jaren 1960, die het bekende zachtaardige karakter van Friese paarden combineert met warm bloed van sport, gekenmerkt door het zwart en wit.

We profiteren van de gelukkige afsluiting van een avontuur dat veel pijnlijker had kunnen zijn en van het stalen karakter van Paola, wiens stem nu als altijd vrolijk klinkt: voor ons is het een plezier om haar weer in vorm te kennen, en zoals altijd praat ze met plezier over haar paarden.

Hoe is La Cascina Casone geboren?

Van jongs af aan heb ik altijd een grote passie gehad voor alle dieren, vooral paarden en honden. Het was altijd mijn droom om met mijn dieren in een boerderij te kunnen leven en ze op de beste manier te kunnen behandelen en lief te hebben. We hadden het idee om de boerderij met een fokkerij in 2008 te openen, maar het was pas in 2012 dat ik besloot om bij mijn familie te gaan wonen in Cavaglià, in de provincie Biella: we herstructureerden een boerderij en bouwden de stallen, een beetje voor de lol en een beetje voor de passie, begon het idee om paarden te fokken. Vervolgens begon uiteindelijk het vervullen van wat mijn droom was.

Met welke paarden ben je begonnen?

In het begin had ik verschillende PRE (pura raca espagnola), maar toen ontdekte ik dat prachtige ras, de Barock Pinto. Van mijn eerste Friese merrie, Femke, en van de Kwpn-hengst goedgekeurd voor de Barock Pinto Ceasar Ter Linden, werd in 2015 Florian, ons eerste Barock Pinto veulen geboren. In 2017 werden twee andere veulens geboren van dezelfde hengst, Hermann en Hanne del Casone, respectievelijk zonen van Femke en Zephyra: zij zijn de oprichters van ons Barock Pinto fokprogramma, gevolgd door vijf andere veulens tot nu toe.

En Florian?

In de tussentijd is onze Florian gegroeid, in 2018 werd hij gepresenteerd bij de officiële Barock Pinto keuring in Oostenrijk en kreeg hij een deklicentie, volgens de regels van het stamboek is geclassificeerd als Ster.

Ondertussen is het aantal Italiaanse fans van de Nederlandse Barock Pinto’s ook gegroeid..

Zeker, zoveel zelfs dat na deze successen en in overeenstemming met andere paardeneigenaren van dit ras, Silvia Ravanelli (die de voorzitter is van de vereniging Barock Pinto Italië) en ik, als vice-president, besloten  om de eerste Barock Pinto keuring ooit in Italië met een Nederlandse jury te houden in mijn stal.

Wanneer werd deze keuring gehouden en hoe ging het?

Afgelopen 22 juni, helaas lag ik toen nog in het ziekenhuis voor therapieën, maar vrienden en collega’s hebben deze dag goed gewerkt en de keuring overtrof alle verwachtingen. Er deden 18 paarden mee en, ik was enorm tevreden over mijn fokstal: twee eerste prijzen, een tweede prijs en een nieuw gekwalificeerde Ster-merrie. Voor mij was het beste van de dag dat Florian zijn IBOP-test heeft behaald.

Ibop-test?

Ibop is een test om het potentieel van het paard te bekijken, om zijn bewegingen en werkcapaciteit te evalueren; meestal met een bereden paard, zelden met lange teugels: maar Florian gedroeg ​​zich zo goed met de koets dat we deze variant hebben gekozen. Deze test is de tweede stap op weg naar de definitieve goedkeuring van de hengst, die in drie fasen is verdeeld: de volgende is de analyse van de kwaliteiten van zijn nakomelingen, als er veulens met uitstekende prijzen zijn, wordt hij zeker BP. Hij is nu gekwalificeerd als Ster, op de documenten geregistreerd als Florian Ster 63. Een andere belangrijke test voor deze paarden is de test voor hydrocephalus: Florian is geen drager van dit gen dat een zeer ernstige ziekte zou kunnen hebben voor de pasgeboren veulens en komt voor binnen het Friese bloed.

We herinneren ons Florian nog goed bij de laatste Fieracavalli in Verona: heel levendig, zo uitbundig als een hengst van bijna 4 jaar, maar ook serieus en geconcentreerd als hij eenmaal bezig was in de ring. Is Florian een waardige hengst voor de Barock Pinto familie?

Florian, die dit jaar 4 jaar oud werd, draagt ​​50% Fries bloed en 50% Kwpn bloed, en is echt een goed voorbeeld van de kwaliteiten van een Barock Pinto.

Wat zal zijn toekomst zijn?

In de praktijk zal zijn toekomst de onze zijn: vanaf 2020 zullen de veulens die in mijn boerderij geboren worden allemaal van Florian zijn, we zijn een openbaar dekstation en we hebben Florian’s sperma beschikbaar voor diegenen die hun merries willen insemineren.

Hoe moeilijk was het voor jou om afwezig te zijn op die keuringsdag in juni?

Heel moelijk: we hadden jaren gewerkt om dit resultaat te bereiken. Maar het belangrijkste is dat alles op de beste manier is verlopen. En ik zou willen afsluiten met het bedanken van veel mensen: in de eerste plaats de juryleden Gerrit Stelwagen en Rinze Van Teijen, die uitstekend werk hebben verricht en veel complimenten hebben gemaakt over de paarden, die mijn fokkerij van hoge kwaliteit en mijn huis tot een geweldige locatie verklaarden. Ik dank ook speciale de degenen die alles in het werk hebben gesteld om dit historische evenement mogelijk te maken: Danilo Ignazzi, Silvia Ravanelli, Giovanni Santi, Manuel Marquez Medina, Bruna Ballerio en Sergio Ghisi. Ik had het grootste vertrouwen had in hun capaciteiten.

Het is niet moeilijk om te geloven dat Paola Pedrazzini heel moeilijk te stoppen is.

Meer recente berichten