Succesvol jaar voor het Barock Pinto Studbook

Het einde van de maand december nadert met rasse schrede… tijd voor het team van het Barock Pinto Studbook om terug te kijken naar het afgelopen. Maar ook om voor uit te blikken naar het prachtige jaar dat ons te wachten staat want het Studbook bestaat in 2019 10 jaar! Een 10-jarig jubileum dat onder andere gevierd wordt tijdens de Internationale hengstenkeuring.

Maar eerst een korte terugblik op het afgelopen jaar, want wat was het een mooi jaar. Een jaar dat startte met een IBOP en opname moment begin april en dat gevolgd werd door de internationale hengstenkeuring. Een prachtig opgezette keuring met zeer veel belangstelling uit binnen- en buitenland. In de zomermaanden stonden vooral de keuringen in het buitenland op het programma. Met dit jaar een primeur voor Slovenië; de allereerste keuring van het Barock Pinto Studbook aldaar.

Prachtige nakomelingen van de goedgekeurde hengsten zijn geregistreerd. Tijdens de Centrale Keuring in augustus werden veel van deze veulens getoond aan het aanwezige publiek. Ook bij deze keuring bleek dat de interesse van het publiek groot was. Het stamboek groeit, niet alleen in paarden, maar ook in belangstelling van publiek in binnen- en buitenland. De promotie wordt groter opgepakt dan ooit en ook de keuringen worden steeds meer aangekleed.

Al met al een prachtig jaar waar we met veel plezier op terug kijken! Uiteraard is het team van het Barock Pinto Studbook nu al aan het vooruitblikken naar 2019. Een 10-jarig jubileum dat in het begin van het jaar gestart wordt met de internationale hengstenkeuring op 9 maart bij de Sunrise Stables in Assen. De keuring belooft een groot spektakel te worden waarbij veel hengsten worden getoond. Komt u in 2019 ook de prachtige bonte parels bekijken tijdens een van de evenementen? Wij zien u graag!

Voor nu hele fijne dagen gewenst en een mooi uiteinde van 2018!

  • Houd onze agenda in de gaten voor alle actuele evenementen
Meer recente berichten