Update Willem van Nassau bokaal 3.0

Naast de keuring en de IBOP afgelopen zaterdag in Assen stond ook de (fysieke) finaleronde van de Willem van Nassau bokaal 3.0 op het programma. Dit betreft een dressuurcompetitie voor Barock Pinto (geregistreerde) paarden welke wordt verreden over drie rondes. Ronde 1 en 2 worden ‘online’ verreden, oftewel de deelnemers filmen hun proef thuis op eigen terrein, welke vervolgens worden beoordeeld door officiële KNHS ZZ-Licht juryleden. De finaleronde mag zowel fysiek als online en een startpas is niet vereist, wat de competitie laagdrempelig maakt.

De fysieke finaleronde werd een daverend succes! Er werden 20 proeven verreden in de klassen B tot en met Z1. Jurylid Laily Barelds-Willemsen heeft deze ronde gejureerd en was zeer tevreden over de kwaliteit van de paarden. Daarna naast prees ze de correcte en harmonieuze wijze van het voorstellen van de paarden. Iedereen ging dan ook naar huis met mooie punten, nadat de deelnemers feedback en tips & tricks kregen van ons jurylid.

De hoogste dag score werd vandaag behaald door Karlijn Hommes-Korringa met de kwaliteitsvolle Hardwell van de Twingel (v. Willem van Nassau) met maar liefst 213 punten in de M2. De een na hoogste score -209,5 punten- behaalde Arina Nijssen met haar stoere ruin Ivo (v. Bontfire XX06) in de L2. Hekkensluiter van de dag was de 12-jarige Silke Dijkstra met Dakota ut de Linde. Silke reed haar eerste wedstrijd op vreemd terrein, wat zij heel netjes deed, en ging met een mooie winstpunt naar huis in de klasse B.

De online finale proeven moeten voor 1 november worden ingezonden dus de uiteindelijke uitslag blijft nog even spannend!  Wordt vervolgd…

Meer recente berichten