Veel saamhorigheid tijdens Barock Pinto keuring in Denemarken

Zaterdag 29 september 2018,

Juryleden Gerrit Stelwagen en Rinze van Teijen reisden het laatste weekend van september af naar het mooie Denemarken voor de Barock Pinto keuring 2018.

De keuringsdag ging van start met de presentatie van merrieveulen Inaja (v. Constantijn BP18, eigenaar: Inger Kristensen). Inaja had een zeer goede basisbeweging en kreeg een 1e premie met 44,5 punten.

Voor de rubriek enters waren drie paarden aangemeld waarbij Helena af Bette Musted (v. Constantijn BP18, eigenaar: Charlotte F. Mikkelsen en Kim Tomsen) zich het beste liet zien. Deze merrie had een hele beste beweging met veel souplesse in de draf. Helena is modern gebouwd met een mooi front, aldus Gerrit Stelwagen. De merrie werd tevens dagkampioen! Jaarling merrie Hera Barock West (v. Constantijn, eigenaar: Inger Kristensen) en halfbroer hengst Hector Barock West (v. Constantijn, eigenaar: Line Lillelund) werden beide netjes voorgesteld en kregen een resp. tweede premie en eerste premie.

In de rubriek twenters werden drie paarden voorgesteld aan de jury. Een degelijke rubriek met veel verschillende type paarden; ze kregen allen een tweede premie.

De dag werd afgesloten met de merries drie jaar en ouder. Een zeer opvallende merrie was Amazing Milak van Sortemosegaard (eigenaar: Karina Retsborg). De merrie is een dochter van de te vroeg gestorven hengst Colorance XX03. Zij werd drie jaar geleden al eerder kampioen in Denemarken. De merrie toonde een mooie beweging en werd beoordeeld met 44,5 punten, een eerste premie e daarmee ook voorlopig elite verklaard.

Madelon fan Teakesyl (v. Mewes 438, eigenaar: Line Lillelund) werd in het type FB gekeurd. De merrie viel op door haar gemakkelijke beweging in de draf. Ze stapte met veel verbinding in de bovenlijn en kroep en kreeg daarmee een eerste premie en 43,5 punten. De merrie Ima-Chik van Nikala (v. Kallestrups Marikles O Shar Pin 70, eigenaar: Lisbeth Krogh Hedegaard) is een merrie met een mooie maat van 1.70 m. Ze toonde een makkelijke beweging in de stap en draf, maar zou nog wat meer kracht mogen ontwikkelen, aldus Gerrit. De merrie kreeg een tweede premie met 40,5 punten.

De merrie Smilla (v. Dennis, eigenaar: Amanda Christensen) werd opgenomen in het stamboek en kreeg een derde premie met 38 punten. Als laatste kwam de grootramige merrie Whitney Lightfoot (eigenaar: Lisbeth Krogh Hedegaard) in de baan. Ze werd gekeurd in het type XX. De merrie is een dochter van Soholm Wyattearp PIH59 en is daarmee zeer interessant voor het kruizingsprogramma. Whitney Lightfoot kreeg een tweede premie met 40,5 punten.

Al met al een zeer geslaagde dag met veel publiek en belangstelling. Denemarken hartelijk dank voor de top organisatie en graag tot volgend jaar!

Meer recente berichten