Verslag IBOP- en opname dag 29 oktober 2022

IBOP- en opname dag 29 oktober 2022

Locatie: Sunrise Stables

Jury: Mevr. M. Betten-de Jong en mevr. G.R. van de Veen

 

Voor de IBOP- en opname dag waren een zestal paarden ingeschreven waaronder een voor opname. Bij dit laatste ging het om de aansprekende hoogdrachtige merrie Iris Darley Angel van meneer J. Arts. Deze voldoende ontwikkelde vierjarige dochter van Ewout BP31 x Bontfire XX06 behaalde het Ster 1e premie predicaat met 42,5 punten. Ze beschikt over een correcte voorhand met een vriendelijk hoofd en een mooie halsvorm. Ze zou iets meer bespiering mogen hebben op haar lendenpartij en haar rug is iets gezonken. In beweging viel vooral haar stap op door de regelmaat en lichaamsgebruik en hiervoor kreeg ze maar liefst een acht.

De IBOP proef werd gestart onder het zadel met Helena vom Tainacherfeld (Johannes BP09 x Bonte Bart II) van mevrouw A.B. Eckmann. Met een nette cijferlijst werd deze merrie definitief Elite door de IBOP te behalen met een score van 61,5.  Na haar was het de beurt aan Isabel (Bontfire XX06 x Elton BP11) van mevrouw T. Joosten. Deze merrie was echter zo onder de indruk van de entourage dat besloten werd de proef te beëindigen omdat een eerlijke beoordeling zo niet mogelijk was.

Twee paarden werden aangespannen getoond waaronder Ids fan stal Bergsma (Take 455 x Onbekend) van familie Bergsma. Helaas was deze hengst niet helemaal in vorm vandaag en behaalde daardoor net niet de benodigde punten.

Afsluiter was Fons XX35 (Willem van Nassau x Bontfire XX06) van mevrouw E. Ammerlaan. Met 45,5 punten voor de menproef behaalde hij zijn IBOP proef.

Een dag zonder extreme uitschieters en wederom de bevestiging dat ook paarden soms wel eens een mindere dag kunnen hebben. Gelukkig begrijpen de eigenaren dit ook en ziet de jury hen op een ander moment graag weer.

 

Meer recente berichten