Verslag keuring België 2019

Zaterdag 17 augustus 2019 reisden juryleden Marjolein de Jong – Betten en Geertje van de Veen af naar de zuiderburen in België, naar Kruisem. Dertig paarden stonden klaar om gekeurd te worden.
De dag ging van start met de keuring van de veulens. Bij de merrieveulens was Jadey Darly Angel (v. Ceaser ter Linden XX050) de beste, zij ontving maar liefst 45,5 punt en werd ster met een 1e premie. Jadey is heel goed ontwikkeld met een zeer goed fundament. Ze ontving in haar puntenscore dan ook niet lager dan een 7,5. Bij de hengstveulens waren beide veulens die voorgesteld werden toppers. Jazzman (Ewout BP31) won het in deze categorie. Met zijn zeer fraaie voorhand en enorme uitstraling paradeerde hij met zeer veel front naar 46,5 punt.

Ook de jeugd toonde deze dag veel kwaliteit. Het super gemodelleerde entermerrie Iberica van de Warande (v. Ceaser ter Linden XX05) liet zich fantastisch zien, haar puntenscore toonde 4 achten! Een puntentotaal van 45,5 punt gaf deze merrie ster met 1e premie. Zij kwam later ook terug in de kampioenskeuring. Bij de enterhengsten was Idol van de Smedenpoort (v. Telfort) de beste met hele goede stap en veel ras. De hengst kreeg 45,5 punt.  Met 43 punten was Hayacind van ’t Zanddeken (v. Ceaser ter Linden XX05) haar leeftijdsgenootjes de baas. Deze tweejarige behaalde onder andere een 8,5 op rastype. Ook deze merrie kwam later terug in de kampioenskeuring.

Voor opname van 3 jaar en oudere merries waren er 12 opgaven. Hier behaalden maar liefst 6 merries een 1e premie; in deze rubriek lieten de paarden veel ras, kleur en maat zien. De jonge G-Eva du Mouligneau (v. Ceaser ter Linden XX05) imponeerde met haar correcte gangenwerk en zeer ratypische uitstraling. Zij behaalde 45 punten en stond in deze categorie met haar fraaie model bovenaan.

Dagkampioen werd hengstveulen Jazzman. Hij liet in de ereronde zijn kwaliteiten in de draf nog even aan het veeltallige publiek zien.
Na afloop van de keuring werden er nog 5 IBOP proeven verreden. Al deze paarden behaalden deze test en 2 werden er door deze positieve presentatie opgewaardeerd. Fee v. Mieke D (v. Murphy Boy) werd Elite en Esther van Bonte Anja (v. Toby of Tuxies Ma) werd hierdoor een 1e premie stermerrie.

Al met al was het een lange dag vol fijne paarden, enthousiaste mensen, veel shows (en helaas ook wat regen). We kijken dan ook terug op een zeer succesvolle dag; organisatie heel hartelijk dank!

Meer recente berichten