Verslag keuring Italië 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 werd de allereerste keuring van het Barock Pinto Studbook georganiseerd in Italië. Een dochtervereniging waarvan het bestuur pas vanaf maart in functie is, maar wat hebben ze een prachtige keuring neergezet met ontzettend veel inzet. Een top organisatie die met veel gastvrijheid iedereen heeft ontvangen deze dag. Een dag die van start ging met de presentatie van twee hengsten. De hengst Bas (v. Peter BP04, moeder onbekend; eigenaar Patrizia Vallie Via Senigallia) viel in deze categorie het meeste op. Bas is een hengst die iets naar voren gebouwd is, maar kreeg door zijn mooie rastypische uitstraling, veel kwaliteit in zijn beenwerk en een gedegen bewegingsmechanisme 42 punten en werd daarmee goedgekeurd door het stamboek.

Na de hengsten was het de beurt aan de oudere merries; er verschenen drie merries in de baan. De merrie Zephyra (v. Willem van Nassau, moeder onbekend; eigenaar Paola Pedrazzini) liet veel kwaliteit zien in haar beweging. Met haar sterk bespierde lijf en degelijke uitstraling werd de merrie ster met een 1e premie en kreeg in totaal 42,5 punt. De merrie Evita (v. Lotti BP11ster x Atse 342; eigenaar Antonietta de Palo Collina Nigiotto) ontving een ster met 2e premie en totaal 41,5 punt. Een rastypische merrie met een zeer correcte beweging, die nog iets zou mogen groeien in haar bespiering, aldus hoofdinspecteur Gerrit Stelwagen.

Ook de jeugd heeft zich deze dag laten zien. Hengstveulen Johan Strauss del Calsone (Ceasar ter Linden x Willem van Nassau; eigenaar Paolo Pedrazzini) toonde een uitmuntende stap met veel kwaliteit in het beenwerk. Een zeer hoogbenig veulen met veel front. Johan Strauss del Calsone kreeg een 1e premie met een super score van 47 punten! Merrieveulen Jana Rhapsody del Casone (v. Ceasar ter Linden x Brend 413; eigenaar Paolo Pedrazzini) ontving een 2e premie.
De entermerrie Isabelle Anthax Font (v. de friese hengst Jasper 366 x warmbloedmerrie Butanol; eigenaar Allevamento Le Fontanette) ontving een ster 1e premie met 42 punten.

Twentermerrie Helly (v. Ceasar ter Linden x Ulke 338; eigenaar Marangong Giovanni) toonde veel kwaliteit in de beweging, maar had nog iets meer ras mogen tonen. De merrie kreeg een ster 1e premie met 43 punten.
Dagkampioen werd hengstveulen Johan Strauss del Calsone, zoon van de merrie Zephyra die eerder deze dag ster met 1e premie werd.

Na afloop van de keuring werd de hengst Florian Ster63 (v. Ceaser ter Linden x Nanning 374; eigenaar Paolo Pedrazzini) voorgesteld voor de IBOP. Florian had een iets te rijke conditie, toonde een zeer goede stap en was ontzettend braaf. Hij haalde zijn IBOP met 48,5 punt.

De dag werd afgesloten met twee presentaties aan de hand. De hengst Allard BP21 (v. Willem van Nassau x Adel 357) kwam de baan in met een top conditie en een super beweging, een echt toonbeeld voor onze vereniging aldus Gerrit Stelwagen.
De hengst Ferdinand Ster62 (v. The Major Hitter x Wikke 404; eigenaar Pietro Fernando Venturino Collina San Giuseppe) is een rastypisch paard dat door zijn bloedvoering zeer interessant is voor de toekomst.

Al met al een prachtige eerste keuring in Italië. Enorme dank aan het bestuur en heel graag tot volgend jaar!

Meer recente berichten