Verslag opname- en IBOP dag

Dit weekend werd er een opname- en IBOP dag georganiseerd op de Sunrise Stables in Assen. Juryleden Barend Damste, Simon Hoeksma en Nina Tuinman stonden hier opgesteld. Er was een mooi koppel paarden in uitstekende conditie met enkele uitschieters. De rubriek drie jaar- en oudere merries/ruinen voor opname beten het spits af en de ruin Marten van Driene van A. Mus scoorde 44,5 punten en werd voorlopig Elite verklaard. 

Na het keuren werd de IBOP verreden. Goede paarden die netjes werden voorgesteld. Met name Tessa v. Daimond x Colonist viel op van B. De Vries. Zij behaalde maar liefst een super score van 73 punten en werd daarmee definitief Elite verklaard. Deze merrie werd onder andere geprezen om haar mooie gedragen draf en met heel veel aanleg voor de hogere dressuur. 

De topper van de dag was High Voltage LK v. Roman lifestyle x Nanno 372 van L. Kompier welke op alle onderdelen een 8 of meer scoorde. Deze merrie kwam daarmee op een mega score van 75,5 punten! Ze behaalde haar IBOP daarmee glansrijk en werd vervolgens definitief Elite verklaard.

De merrie High Voltage LK: 

Ons beoordelingssysteem laat het toe dat een merrie of ruin zich kan opwaarderen tijdens een IBOP. Wanneer ze een hoger cijfer scoren op (een van) de basisgangen dan op de opname kan deze het eindcijfer positief beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is de merrie Jay-Jay Applonia die van 42 naar 44 punten ging. Hiermee werd ook zij Elite verklaard. De IBOP leverde haar een totaal score op van 67,5 punten.

Eigenaren gefeliciteerd met de behaalde successen!

 

Hieronder de uitslag in willekeurige volgorde:

STAMBOEK OPNAME UITSLAG
Marten van Driene BP A. Mus 44,5
Jildau BP M. Vanderlocht 42,5
Auckje FB 42,5
Sterre D.D. FB A. Mus 41
Frouke BC T. Vermanen 41
Wybke v.Stal Hoeve Weezenbeecke L. en L. de Jager 40
GESLAAGDEN IBOP PROEF ONDER HET ZADEL
Tyara van Marschorst BP Targon v Marschorst x Bizkit L. Wemmenhove 61,5
Jildau BP Bontfire XX06 x Elton BP11 M. Vanderlocht 64
Tessa XX Daimond x Colonist B. de Vries 73
Jay-Jay Applonia BP Bontfire XX06 x Jelke 367 J. Lindeman-vd Wal 67,5
Marten van Driene BP … x Brend 413 A. Mus 66
Gelbrich van ’t Oostende FB Rindert 406 x Tsjalke 397 E. Burm 62,5
High Voltige LK FB Ramon lifestyle W x Nanno 372 L. Kompier 75,5
Meer recente berichten