Vier nieuwe elitemerries, laatste keuring in 2017!

Op zaterdag 2 december 2017, een koude winterdag, vond het laatste evenement van het Barock Pinto Studbook plaats op de prachtige locatie van Sunrise Stables te Assen. Maar liefst vijf paarden hadden zich aangemeld voor de IBOP, twee merries voor opname stamboek en een merrie voor graadverhoging.

De middag startte met de keuring waarvoor drie merries waren aangemeld. Als eerste kwam de merrie Hendrina (Bontfire XX06 x Vaandrager HBC) in de baan voor graadverhoging. De langgelijnde merrie haalde helaas haar vorige resultaten niet op en kreeg 42,5 punt.
Daarna was het de beurt aan de zes-jarige merrie Jaike Teatske van Zonnevanck (Beart 411 x Sape 381). De merrie toonde zeer veel souplesse en swing, wat resulteerde in 47,5 punt en een voorlopig eliteschap. De keuringsronde werd afgesloten met de mooi in model staande en sterke merrie Elize van de Marwei (Elton BP11 x Rik396). Elize behaalde 44 punten en werd daarmee voorlopig elite gekeurd.

Na deze mooie keuringsronde was het tijd voor de IBOP-proeven. Estella T (Elton BP11 x Ritse 322), van eigenaar dhr. R. van Teijen uit Lippenhuizen, werd aangespannen voorgesteld door Marcel van Bruggen. Estella T viel op door haar goede stap en haar gemakkelijke draf. Ondanks dat de merrie nog iets groen aandeed haalde zij 49 punten, wat ruim voldoende was voor haar IBOP. Estella T werd eerder dit jaar voorlopig Elite gekeurd bij het Barock Pinto Studbook. Door het behalen van deze IBOP is de merrie Elite verklaard!
Als tweede kwam de merrie Jaike Teatske van Zonnevanck de baan in en werd gereden door haar eigenaresse mevr. L. Koopmans uit Dwingeloo. De merrie liet een zeer nette proef zien en was erg goed bewerkbaar in alle drie de gangen. Met een puntentotaal van maar liefst 72 werd de eerder deze dag gekeurde merrie Elite verklaard.
De derde merrie die op het programma stond was de vijf-jarige Hendrina die eerder die dag voor graadverhoging was gepresenteerd. Hendrina werd voorgesteld door haar eigenaresse mevr. L. Zwerver uit Jubbega en kreeg 61,5 punt waarmee zij het IBOP-certificaat haalde.
Als vierde kwam Elize van de Marwei van eigenaar dhr. R. van Teijen in de baan. Elize werd tijdens een keurige menIBOP voorgesteld door Marcel van Bruggen. De merrie haalde een megascore van 52 punten; de hoogste score ooit op een menIBOP. Vooral haar vlijtige achterbeen bleef opvallen. Eerder deze dag ontving de merrie het voorlopig eliteschap, met deze super score werd de merrie Elite verklaard!
De dag werd afgesloten met de IBOP van Eeltertje-Lynn von’t Twentscheveld (Bontfire XX06 x Doaitsen 420), die werd gereden door Lianne Koopmans. De merrie was nog iets onervaren, maar wist met een prachtige 7+ lijst 66,5 punt te halen. Eeltertje-Lynn werd eerder dit jaar voorlopige elite gekeurd bij het Barock Pinto Studbook, met deze positieve IBOP is de merrie Elite verklaard! De merrie is in eigendom van dhr. R. van Teijen uit Lippenhuizen.

Het jurycorps kijkt terug op een geslaagde dag met prachtige resultaten. Op naar een mooi 2018 met veel keuringen en meer van deze prachtige resultaten!

Het bestuur en jurycorps willen bij deze alle vrijwilligers en leden hartelijk danken voor de inzet het afgelopen jaar en wenst eenieder een prachtige decembermaand toe; graag tot ziens in 2018!

[av_gallery ids=’6721,6728,6724,6723,6720′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-bd3ei’]

Meer recente berichten