Willem van Nassau bokaal 2020

Afgelopen maanden werd er gestreden om de felbegeerde Willem van Nassau bokaal. Dit jaar in een bijzondere vorm, de finaleproef werd namelijk online verreden! Enerzijds is dit natuurlijk jammer. Wij hebben vorig jaar samen met de finalisten een prachtige finaledag beleefd, waarbij de passie voor het Barock Pinto dressuurpaard gedeeld werd. Anderzijds creëerde de online editie ook mogelijkheden, ook buitenlandse combinaties konden immers meedoen! Wij mochten meerdere combinaties uit het buitenland verwelkomen, wat natuurlijk een prachtige aanwinst is voor de competitie.

Hoe ging de competitie in zijn werk? Combinaties met een bij het Barock Pinto geregistreerd paard stuurden tenminste vier dressuurresultaten behaald op KNHS-wedstrijden op. Het gemiddelde telde voor 50% mee in de einduitslag. Daarnaast stuurden de deelnemers op zaterdag 24 oktober jl. hun finaleproef op. Deze werd beoordeeld door bekend subtop amazone en jurylid Geesje Raimond-De Groot. De score van de finaleproef was bepalend voor de andere 50% van de einduitslag.

Kampioen in de L-dressuur werd Janine O’Connor met de goedgekeurde hengst Constantijn BP18 (v. Willem van Nassau). Janine reed een hoog eindgemiddelde, namelijk 69,53%! Janine komt uit Schotland. Zij werd met haar mooie stermerrie Faith Briljant (v. Bontifre XX06) reservekampioen in de L-dressuur. Janine werd tevens DAGKAMPIOEN met Constantijn BP18 en ging er dus met de Willem van Nassau bokaal vandoor!

In de M-dressuur is kampioen geworden Ruby Glas met Easter Star (v. King XX02). Dit is een bekende combinatie, want vorig jaar wonnen Ruby en Easter Star het dagkampioenschap. Ruby werd tevens reserve dagkampioen 2020! Een hele mooie prestatie, zij behaalden een percentage van 66,27%! Reservekampioen in de M-dressuur werd Claudia Vijsselaar met haar sport/elitemerrie Britt (v. Bontfire XX06).

In de Z-dressuur deed een internationaal gezelschap mee. Kampioen in de Z-dressuur werd Doris Ploner met de merrie Boukje von Emden (v. Bonte Bart). Zij komen uit voor Oostenrijk. In de koningsklasse werd Carol Brinkhous Wertz uit de Verenigde Staten met de sport/elitemerrie Melanie (v. Tietse 428) reservekampioen.

Wij als sportcommissie kijken terug op een geslaagde online editie en zien uit naar een volgend evenement, in welke vorm dan ook!

> naar de uitslagen

Ruby Glas met Easter Star:

 

Meer recente berichten