Barock Pinto Studbook knalt het nieuwe jaar in met een nieuwe website!

Modern, snel en praktisch is de nieuwe website zeker. Perfect voor het gebruiksdoel van een modern en snelgroeiend paardenstamboek als het Barock Pinto Studbook. Achter de schermen is Nando Dirksen (van NandoMedia) er al een paar maanden mee bezig. “De vorige website was inmiddels 5 jaar in gebruik en niet meer voldoende modern en snel. Daarnaast liep de site achter op security updates.” Daarom was begin 2021 besloten om de website compleet te vernieuwen, zodat de website van het BPS ook de komende jaren weer up-to-date is.

Nieuwe functies

De vorige website welke Nando in 2016 had opgeleverd bevatte een vrij en voor iedereen toegankelijke digitale database van alle actieve dekhengsten. “Met de nieuwe website hebben we de database overzichtelijker gemaakt en is de informatie ook in het Engels beschikbaar, net zoals alle andere informatie die we vanaf nu op de website aanbieden. Ook hebben we de mogelijkheid voor het online aanmelden voor keuringen of events uitgebreid naar het online registreren van paarden en veulens in Nederland. Dat scheelt veel papieren rompslomp en wachttijd. “Het is van belang om de website-bezoeker een zo overzichtelijk en pragmatische ervaring te bieden op een vlotte en toegankelijke manier”, aldus Nando.

Verbeteren en uitbreiden

Hoewel aan de website hard gewerkt is en er veel getest is kan het zijn dat er nog een aantal kleine bugs inzitten. Die worden de komende maanden opgelost. De Engelse informatie is vertaalt door Google Translate, daar moet nog goed naar gekeken worden samen met de verdere aanvulling van de database met alle (voorheen) actieve dekhengsten.
De website zal verder technisch nog geoptimaliseerd worden. Bij het bouwen van een website komen veel zaken kijken en omdat Nando dit grotendeels alleen en vrijwillig doet voor de vereniging heeft zijn dagelijkse werk uiteraard prioriteit. Maar we zijn ontzettend dankbaar voor zijn jarenlange inzet en kennis op het vlak van al onze digitale activiteiten.

Het Barock Pinto Studbook wenst iedereen een mooie jaarwisseling toe en een gezond 2022!

Meer recente berichten