Barock Pinto’s in Zwitserland

Van kleins af aan hield Lars Tiefenbacher al van bonte paarden. De hobby fokker uit het Zwitsere plaatsje Adelswil heeft al meer dan 30 jaar Friese paarden. Doordat hij Nederlandse lessen nam spreekt Lars vloeiend Nederlands. Hij vroeg zich af of hij met de opgedane kennis van de fokkerij deze ook kon toepassen bij een ander ras.

Zo kwam hij via speurwerk bij de Barock Pinto. Barokke paarden die de zo geliefde bonte kleur hadden. Waarom Barock Pinto’s?

“In eerste instantie ben ik zelf 1.95m en 100 kg. Ik zou graag een rijpaard voor mijzelf hebben die sterk is en met veel uithoudingsvermogen. Een kruising van het goede karakter van het Friese paard, de hardheid, gezondheid en het uithoudingsvermogen van een warmbloed. Zeven jaar terug kwam ik in contact met de heer Arnold Wemmenhove en hij had een enter merrie staan. Het was een dochter Collorance en de moeder was een afstamming van de Friese hengst Dirk met een zeer predicaatrijke achtergrond. Op goed vertrouwen heb ik de zwartbonte enter gekocht en in Nederland in de opfok gezet. Toen ze oud genoeg was heb ik de merrie met de naam Arbien Richtsje keuringsklaar laten maken door Sjoeke Couperus en laten dekken door de toen op hun station staande hengst Hugo. De merrie werd ster, beleerd en drachtig naar Zwitserland geëxporteerd. Een merrie met een geweldig karakter, zeer werkwillig en kan uren door de bergen gaan.’

Lars rijdt zelf op Arbien Richtsje en neemt zijn gasten mee die dan zijn Friese paarden berijden. Een jaar later werd het merrie veulen Fayenne geboren. Doordat zij erg jeugdig was heb ik haar pas op 4 jarige leeftijd naar Holland gestuurd. Daar kwam ze op stal bij Lianne Koopmans die haar in 7 weken beleerde en klaarmaakte voor de keuring en ibop in november 2019.

En zo kwam Fayenne als veulenboek merrie op de keuring. Een rassige jeugdige merrie met beste beweging die vooral in de draf imponeerde. Ze werd ster met een eerste premie en voorlopig elite verklaard.

De vraag die ook gesteld werd: hoe voelde Lars zich na deze succesvolle dag in Assen?
‘euforisch, een droom van mijn leven met een droom van een merrie’.

Stap 6.5
Draf 8.5
Galop 7.0
Ras 7.5
Bouw 7.0
Beenwerk 8.0
Ibop st. 7, dr. 7.5, gal 7.5, hsw 6.5, overg, 6.5 aanleg, 8.0 totaal: 65 punten.

[av_gallery ids=’10540,10524,10522,10520′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-kmsm3s’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Meer recente berichten