Baron van Odingastate FB01 goedgekeurd op nakomelingen

De foktechnische commissie van het Barock Pinto Studbook, bestaande uit dhr. H. de Ruiter, dhr. B. Damstee en voorzitter dhr. Gerrit Stelwagen, komt een aantal keer per jaar samen om de stand van zaken met elkaar te bespreken. Tijdens de vergadering afgelopen november is het voorgaande jaar doorgenomen met als belangrijk punt de keuringsuitslagen van hengsten.

Na de op nakomelingen goed gekeurde hengst Peter BP04, Bontfire XX06 en Ceasar ter Linde XX05 kwam nu de FB hengst Baron van Odingastate FB01 ter sprake. Deze Friese hengst werd goedgekeurd op de allereerste hengstenkeuring van het stamboek in Dalen. De hengst blinkt uit in zijn uitmuntende rastype, sterke bouw en belijniging. Een jaar na zijn goedkeuring zette deze hengst een sterke IBOP neer en werd daarmee goedgekeurd. En dan nu is het zover… Baron van Odingastate FB01 heeft 21 nakomelingen die goedgekeurd zijn! Zij scoren allen een gemiddelde van 41.7 en dat is ruimschoots boven het gemiddelde wat de hengst zou moeten vererven. Dit is ook terug te zien in het feit dat zijn nakomelingen hoog scoren op ras en bouw.

Baron van Odingastate FB01 heeft altijd ter dekking gestaan bij de grote promotor van de vereniging in Tsjechië; Gabriela Mikutová en haar man. De hengst laat de fokkerij de Barock Pinto goedgekeurde hengsten Erick BP36 en Darius FB17 na en enkele waardevolle dochters. Ook deze zonen vallen erg op door hun sterke bouw en fraaie rastype.

Het Barock Pinto Studbook verklaard de fraaie hengst Baron van Odingastate hierbij dan ook goedgekeurd op zijn nakomelingen! Onze felicitatie gaan uit naar Gabriela Mikutová en haar man  en de fokkers, die altijd vertrouwen in de hengst hebben gehad.

Meer recente berichten