Finale Willem van Nassau bokaal 2021

Afgelopen weekend werd de uitslag bekend van de Willem van Nassau bokaal. Dit jaar werd de competitie georganiseerd door de interim sportcommissie daar de vaste sportcommissie genoot van haar zwangerschapsverlof.

De interim sportcommissie, bestaande uit Laura Kompier, Claudia Vijselaar en Geertje van de Veen hadden eerder dit jaar ook de eerste Summer Cup georganiseerd welke hopelijk volgend jaar wederom zal plaats vinden. Beide evenementen kunnen nog winnen aan deelnemers aantal maar het enthousiasme van de deelnemers was er niet minder om! Het was voor het derde achtereenvolgende jaar dat de Willem van Nassau bokaal werd verreden en er vielen weer mooie prijzen te winnen. Uiteraard eeuwige roem, de prachtige bokaal en diverse prijzen die werden aangeboden door de sponsoren: Pharmahorse, Hartog paardenvoeders, LK-Dressage, Naomi de Bruin fotografie, K9 Nederland en het Barock Pinto Studbook.

Bij de Willem van Nassau bokaal sturen de deelnemers 4 uitslagen van officieel verreden KNHS wedstrijden in welke in een bepaald tijdsbestek gereden dienen te zijn. Hiervan wordt een gemiddeld percentage berekend welke voor 50% mee telt voor de eind uitslag. De finale proef moest vanwege corona restricties ook dit jaar gefilmd worden en deze werd beoordeeld door KNHS jurylid Marjolein Martin en bepaalde voor de andere 50% de uitslag.

Zaterdag was dan de prijsuitreiking en hiervoor kwamen finalisten Lobke Fredericks met haar paard Hunter (v. Bob van Nassau en in eigendom van R. van der Heide en A. Bouwma) en Laura Kompier op het paard Britt (v. Bontfire en in eigendom van C. Vijselaar) in aanmerking. Op basis van de ingestuurde protocollen liep Laura met een gemiddelde van 64,7 % voor op Lobke welke een gemiddelde had van 60,6 %. De beoordeling van de finaleproef leverde voor Lobke 61 % op en voor Laura 67,5 % dus Laura bleef aan kop. Uiteindelijk kwam dit uit op een gemiddelde van 60,8 % voor Lobke en werd Laura kampioen met een gemiddelde van 66,1 %!

Beide dames waren aanwezig met hun paarden voor de prijsuitreiking en Barock Pinto Studbook voorzitter Rinze van Tijen deelde de prijzen uit.
De organisatie dankt deelnemers, sponsoren en jurylid Marjolein Martin en wenst iedereen alvast een sportief 2022!

[av_horizontal_gallery ids=’12061,12063,12065′ height=’25’ size=’large’ links=’active’ lightbox_text=” link_dest=” gap=’large’ active=’enlarge’ initial=” control_layout=’av-control-default’ id=” av_uid=’av-s8lwqk’ custom_class=”][/av_horizontal_gallery]

Meer recente berichten