IBOP 30 april 2022

Vandaag werd er na de bijscholing van jury- en bestuursleden bij Stal Okkema in Britswerd een drietal paarden beoordeeld op hun IBOP proef onder het zadel. Alle drie paarden sloten hun IBOP proef positief af.

Floid XX26 (Prins XX18 x Topspeed Perry) werd als eerste voorgesteld door Sietske de Vries. De hengst liet een voldoende proef zien en behaalde 60 punten met het hoogste cijfer op de stap, een 7,5.

Daarna kwam Rianne Okkema in de baan met Grandioos FB23 (Ricardo BP16 x Topspeed Perry). Deze hengst stapt actief met veel lichaamsgebruik en draaft met veel balans, souplesse en veer. Ook de galop toonde veel kwaliteit en de hengst liet zich goed bewerken. Vooral de overgangen vielen op daar de hengst steeds een actief ondertredend achterbeen had. Deze proef werd beoordeeld met maar liefst 70 punten.

Ferdinand FB27 (Michiel 442 x Harmen 424) met Wendy Okkema in het zadel liet ook een goede IBOP proef zien welke werd beloond met 67,5 punten. Deze imponerende hengst met veel buiging in de gewrichten liet zich fijn rijden en bezit drie goede basisgangen met een actief achterbeen.

Meer recente berichten