Keuring Italië

Op uitnodiging van de Barock Pinto vereniging in Italië reisden Gerrit Stelwagen en Rinze van Teijen afgelopen weekend naar stal Le Grand Noir. Deze mooie stal bevindt zich in het noorden van Italie, nabij Turijn. Al jaren heeft BPS Nederland goed contact met deze vereniging en haar enthousiaste leden. Het werd een succesvolle keuring onder de bezielende leiding van de voorzitster aldaar, mevrouw Silvia Ravanelli.

Er stonden zes merries opgesteld van drie jaar en ouder waarvan de beste 44 punten behaalde. Deze voorlopige elite titel was voor ‘J’adore de la Dix’ (Bontfire x Tsjerk 328). Ze beschikte over een goede stap, een verfijnde draf en vooral haar harde en correcte beenwerk vielen op.

Vier merries kregen het ster predicaat waaronder de opvallende Friese merrie ‘Fimke van de Spoarbuorren’ zonder bekende afstamming. Dit 13 jarige paard was ‘goed bewaard’ gebleven  door de jaren en liet een uitstekende draf zien welke haar een totaal van 41 punten opleverde.

Overige uitslagen merries:

‘Camael van Braunau’ (Lanos XX14 x Mies fan de Tsjustere stal) 40,5 punten;
‘Jackline Karlsang’ (Constantijn ster 57 x onbekend) 42,5 punten;
‘Nina de Conros’ (onbekend x onbekend) 36,5 punten;
‘Blaska’ (onbekend x onbekend) 41,5 punten.

Voor de IBOP onder het zadel hadden zich drie hengsten aangemeld. ‘H-Julius’ (De Luuk Ster 43 x onbekend) kreeg een dekvergunning na een uitstekende IBOP welke hem maar liefst 67 punten opleverde met onder andere een 8 voor aanleg. In zijn vrije presentatie toonde hij zijn talent voor piaffe en passage en ook de Spaanse pas liet hij zien. De keuring leverde hem 42 punten op wat hem Ster hengst met dekvergunning maakte.

De hengst ‘Ganter AC’ (Ceasar ter Linden x Feitse 293) werd register hengst met 40,5 punten en zijn ibop werd beloond met 65 punten. Hiermee heeft ook ‘Ganter AC’ zijn dekvergunning behaald. Helaas liet ‘Jannik’ (afstamming onbekend) op dit moment nog te weinig zien om zijn  IBOP te behalen. De keuring leverde hem 40 punten op.

Negen veulens waren er aangemeld waarvan de kampioen op naam van ‘Manfred GV’ (Hektor XX30 x Olof 315) kwam te staan met het geweldige punten aantal van 48! Dit zeer aansprekende, rastypische hengstveulen toonde veel front zowel op stand als in zijn zeer correcte basisgangen en had veel kwaliteit in het beenwerk. Opvallend was ook zijn achttien-jarige moeder welke in blakende conditie naast hem stond.

Overige uitslag veulens:

‘Morgana del Casone’ (Florian BP59 x Willem van Nassau) 42,5 punten;
‘Malindi del Casone’ (Florian BP59 x Willem van Nassau) 41 punten;
‘Mozart del Casone’ (Florian BP59 x Brend 413) 40,5 punten;
‘Mafalda del Casone’ (Florian BP59 x Bontfire) 44 punten;
‘Marcus Le Grand Noir’ (Hektor XX30 x Alwin 469) 45 punten;
‘Melanie Le Grand Noir’(Hektor XX30 x Norbert 444) 46,5 punten;
‘Matheus Le Grand Noir’ (Hektor XX30 x onbekend) 41,5 punten;
‘Morning Glory Anthrax Font’ (Allard BP21 x onbekend) 41,5 punten;

Tevens waren er nog een enter en een twenter merrie van de hengst Allard BP21. Beide ontvingen een eerste premie. Vooral de twenter liet een fantastische draf zien waarvoor ze een 8,5 ontving. Beide hadden Allard BP21 als vader.

Onze dank gaat uit naar de organisatie en deelnemers aan dit evenement. Het was een mooi weekend in Italië!

Meer recente berichten