Keuring U.S.A. 2023

Een aantal weken geleden vond in Amerika een kleinschalige keuring plaats voor Barock Pinto’s. Alhoewel het aantal paarden helaas erg klein geworden was door diverse omstandigheden werd de komst van onze juryleden Gerrit Stelwagen en Simon Hoeksma zeer op prijs gesteld. De in 2019 goedgekeurde hengst Erik BP50 behaalde de IBOP met 71,5 punten met een 9 op de stap! Hij heeft zich zeer positief ontwikkeld en werd zeer vakkundig voorgesteld waarbij hij met veel gemak de proef aflegde. Ook werd de zesjarige hengst Hayden goedgekeurd met 46 punten. Hij gaat door onder de naam Heinze BP91 en meet maar liefst 1.74! Deze robuuste hengst met veel bespiering en voldoende rasuitstraling zou in beweging nog iets meer mogen overtuigen. De hengst was niet aangemeld voor de IBOP maar na overleg met de organisatie kon hij alsnog direct een IBOP doen. Hier deed hij nog iets groen aan maar liet zich voldoende zien en behaalde de IBOP met 66 punten.

Dan was er nog de vijfjarige hengst Dream Gaits Caspian welke nu Izaak Ster BP83 heet. Hij behaalde 43 punten. Een royale hengst welke beschikt over een mooie bovenlijn, goede kruisligging en beste hoeven. In beweging mag hij nog in kracht winnen.

De enige tweejarige was van Allard BP21. Dit twenter was sterk gebouwd met veel lengte en kwaliteit in de benen.

Dream Gaits Pearl was de enige driejarige en beschikte over voldoende rasuitstraling en een sterke bovenlijn. In beweging mocht ze iets resoluter aantreden om meer tot dragen te komen.

Hieronder de uitslag:

PAARD: AFSTAMMING: PUNTENTOTAAL:
     
IBOP Erik BP 50 King XX x Erik 351 71,5
twenter merrie Allard BP21 x Dream Goits 46
Dream Gaits Pearl Bizkit x Japke S. 41
Hayden Alexander van Boreel x Pier 448 46
IBOP Hayden Alexander van Boreel x Pier448 66
Dream Gaits Caspian Bizkit x Far Hills Mystic Star 43
IBOP Dream Gaits Caspian Bizkit x Far Hills Mystic Star 50
veulen Dream Goits Cospion x Wytske fan d’Oever 44,5

Meer recente berichten