Succesvolle veulenkeuring in Marsum

Wegens de overvloedige regenval de dagen voorafgaande aan de keuring was de keuringsbaan onbruikbaar en is de keuring een dag later onder goede weersomstandigheden vlot en goed verlopen. Ruim 50 bezoekers waren hierbij aanwezig.
Er zijn 8 merrie – en 8 hengstveulens beoordeeld. Het merendeel was van de XX hengst Zotirco die zijn thuis in Marsum heeft bij D. Dijkman. Deze hengst is ook onder het zadel gedemonstreerd.

De rubriek merrieveulens was erg goed, er zijn 6 veulens met een 1e premie beoordeeld. De hoogst geplaatste waren op punten, de bonte Jazzebel (v: Zotirco) hoewel nog erg jong van D. Dijkman. Het rastype en de bouw beloven wat voor de toekomst. Ook Jojanneke (v: Elvis BP 27) van E & A Zandberg is op alle onderdelen een mooi en sterk veulen.

Bij de hengstveulens waren er 5 die een 1e premie verdienden. Jawis en Jekko, beide bonte veulens van Zotirco en in eigendom van D. Dijkman en James Bont van Bontfire XX 06 van J.Wijnstra hopen we weer te zien op onze CK. te Assen later deze maand.

Tot slot van de keuring kwam uitsluitend om te tonen de “Joker” in de ring, een pas 2 dagen oud bont hengstveulen van D. Dijkman die nog niet eerder buiten was geweest en zich heel parmantig liet zien. Dit vindt het publiek mooi en hopelijk en niet onmogelijk gaat de “Joker” een mooie toekomst tegemoet. Zijn eerste passen buiten in de keuringsbaan maakten indruk!

Foto’s door Annie Damhof

[av_gallery ids=’9815,9813,9811,9809,9807′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-2we52h’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Meer recente berichten