Verslag beoordelingscursus en opname/IBOP dag

Beoordelingscursus en opname/ibop dag

 

Zaterdag 8 april jongstleden werd er voor de eerste keer een beoordelingscursus georganiseerd voor leden van het Barock Pinto Studbook. Met veel enthousiasme werd er door ruim twintig leden deelgenomen aan deze informatieve cursus onder leiding van ons inspectielid Gerrit Stelwagen. Na deze interessante en leerzame ochtend was het tijd voor keuring en IBOP.

Kenza R. behaalde op de keuring de hoogste punten en werd Voorlopig Elite verklaard. Deze zeer rastypische merrie met sterke bovenlijn en heel correct beenwerk bewoog met opvallend met lossigheid. De draf werd zelfs met een 9 beloond! Naamgenoot Kenza van de Voorsprong werd deze dag ook Voorlopig Elite. Dit paard toonde veel jeugdigheid en bewoog met veel tact en ritme maar kan nog aan kracht winnen. Als derde kwam de prachtige Barock Pinto merrie Irma van de Twingel de ring in. Bij aanvang was ze erg zenuwachtig maar gedurende haar presentatie werd ze rustiger wat haar beweging ten goede kwam. Hierdoor behaalde zij ook het Voorlopig Elite predicaat.

Voor de IBOP proef hadden zich 4 deelnemers ingeschreven. Ieme BP60 werd zeer correct voorgesteld door Suzette van der Pol en behaalde ruimschoots de benodigde punten. Ieme liet zich heel fijn rijden en toonde een krachtige stap en een heel mooi opwaarts gesprongen galop met veel souplesse waar hij een 8,5 voor kreeg. In de draf zou hij nog iets meer schoudervrijheid mogen laten zien.

Jaro BP76 werd keurig voorgesteld door Lianne Wemmenhove en behaalde ook met gemak de punten. Jaro verkeerde in uitstekende conditie en liet drie fijne basisgangen zien met als hoogste cijfer een 8,5 voor de stap. Denice Aarts zat in het zadel van Ivan BP86 en ook hij slaagde voor de IBOP. Deze hengst was iets groener in africhting dan bovenstaande hengsten maar Denice wist hem desondanks goed te rijden. Hij zou in draf en galop iets meer met de schoft omhoog mogen bewegen maar had wel een goed ondertredend achterbeen.

Jacob XX36 was het enige paard welke aangespannen de IBOP proef aflegde met de ervaren Marcel van Bruggen aan de leidsels. Ook hij behaalde de punten door zijn fijne balans in de draf en vlijtige stap. Hij mag nog wat sterker worden en deed nog iets groen aan.

Al met al een geslaagde dag met mooie resultaten; eigenaren gefeliciteerd!

 

Hieronder de uitslagen in catalogus volgorde:

 

             
  OPNAME  
NR. NAAM: AFSTAMMING: GEB.DATUM: FOKKER: EIGENAAR: PUNTEN:
1 Kenza R. BP Bart BP07 x Jasper 366 18 juni 2020 E.C Remis L. Borst 49,5
2 Kenza van de Voorsprong BP Gambo BP46 x Ulke 338 29 april 2020 L. Wemmenhove L. Wemmenhove 48,5
3 Irma van de Twingel BP Bontfire XX06 5 mei 2018 L. Wemmenhove C. Weinand 44,5
   
  IBOP  
NR. NAAM: AFSTAMMING: GEB.DATUM: FOKKER: EIGENAAR: PUNTEN:
4 Ieme BP60 Elvis BP27 x Jelle út de Sweach 27 april 2018 H. de Ruiter H. de Ruiter 69,5
5 Jaro BP76 Fonger FB14 x Bontfire XX06 4 mei 2019 L. Wemmenhove L. Wemmenhove 71,0
6 Ivan BP86 De Luuk Ster43 x Harry Ster12 25 juni 2018 H.P.C. Hendriks K. Voetelink 66,0
7 Jacob XX36 Fons XX35 x Harry Ster12 30 april 2019 E. Ammerlaan E. Ammerlaan 47,0
             

 

Op de foto Kenza R. met eigenaresse Loraine Borst en kinderen, voorzitter Rinze van Tijen en voorbrenger Arnold Wemmenhove.

 

Meer recente berichten