Voorbeschouwing door Gerrit Stelwagen

In aanloop naar de hengstenkeuring geeft juryvoorzitter Gerrit Stelwagen alvast een voorbeschouwing:

Er zijn 11 hengsten in het type BP aangemeld. 2 hengsten in het type FB en 6 hengsten in type XX. Totaal 19 hengsten voor de eerste bezichtiging, een aantal waar wij als vereniging erg tevreden zijn.

In kleur is er variatie. Namelijk 16x de zwartbonte kleur, 1x bruinbont en 1x geheel zwart en een schimmel.

2 van de hengsten zijn homozygoot zwartbont waarvan één van deze hengsten een goede fokindex(41,2) heeft met een goed afgeronde ibop van 60 punten en een goedgekeurde
zoon in Noorwegen.

Er zijn 3 hengsten met een onbekende moederlijn. Wel heeft één van deze hengsten twee weken terug een indrukwekkende ibop weten te presenteren met maar liefs 70 punten. Er zijn 12 hengsten die onverwant zijn aan de vader dieren die veel in onze fokkerij voorkomen. Ze zijn vrij van Ceasar ter linde xx05, Bontfire xx06 en de preferente hengst Willem Van Nassau.

Als laatste zijn er 7 hengsten die via vader of via de moederlijn ruimvoldoende tot veel sport prestaties in de genen hebben.

Het gaat een interessante keuring worden. Wie worden de nieuwe vaderdieren van ons stamboek? Wel kunnen we zeggen dat alle hengsten die een dekvergunning krijgen allen vrij zijn van het gevreesde waterhoofd gen.

Wij wensen ieder een gezellige dag toe op onze jaarlijkse hengstenkeuring van het Barock Pinto Studbook. Tot zaterdag!

Voorzitter jury en foktechnise commissie,
Gerrit Stelwagen.

Meer recente berichten